Direktlänk till inlägg 16 mars 2010

Back in BsAs och ny termin

Home sweet home. Skönt och härligt att vara tillbaka i vår andra hemstad och underbara Buenos Aires. Lägenheten var sig lik förutom en jätteaffisch på Metallica som satt (och fortfarande sitter) ovanför sängen, tack bror.

Planen var att vi skulle åka till Chile ganska direkt och hälsa på Tobbe och Sus (kompisar från Linköping) men som ni säkert förstår så ändrades den planen och de kom hit istället. Så det blev några trevliga middagar på Las Cabritas och La Cabrera med kött i hästmängder, öl på Plaza Serrano även med australiensarna vi träffade i Brasilien, och mysig drinkkväll. Himla kul att träffa lite vänner hemifrån!


Jag träffade även en klasskompis, Nikolas, från Skuru, högstadiet, som jag inte träffat sedan dess. Vi tog en lunch och promenad med lite shopping i Palermo Hollywood – mycket skvaller och snack om gamla goa minnen – trevligt!


Samma dag klippte jag mig på Soho – coolaste frisörsalongen någonsin! Svartmålad salong med neonfärger ”klitchade” på väggarna. Längsmed väggarna finns speglar och runt dess går en ljusslinga som växlar färg efter några minuter. Alla som jobbar där är killar. Först får man huvudmassage i rosa fåtöljer där det också finns möjlighet att se på tv som sitter i taket. Sen går man in och blir klippt, och blir serverad kaffe/vatten/… Superställe, och allt för 150kr.


Sen bjöd Daniel med oss till sin pappa och styvmamma som bor i förorten Pilar, en och en halv timme bort med tåg. Och påvägen kunde man igen inse att trots att la Capital Federal (Buenos Aires som stad) är fint och relativt rent, så har Argentina stora problem med deras fattigdom. Folk som bodde i skjul, barn i skitiga kläder… Segregation oh yes.
Väl framme köpte vi kött för att göra asado (bbq) och tog oss sen till deras hus. Huset var stort (för att vara argentinskt) men i risigt skick. En stor tomt med pool som inte gick att bada i, grillplats, grisar, getter, får, hundar och katter.  Trots halvrisigt skick så var stället helt underbart. Där spenderade vi hela dagen; myste med katter och hundar, lekte med Daniel systers barn, spelade gitarr, åt mucho, drack vin och pratade om världen och livet… Riktigt trevligt.


Skolan drog igång i måndags i den här terminen väntar reglerteknik, produktionsekonomi, kemi, cellbiologi och mikrobiologi. Och så lite vinkunskap – enología. Mums. I måndags var det också kvinnodagen och jag tror Olof blev inspirerad av rektorn på skolan som gav alla kvinnliga medarbetare varsin ros… så fram emot kvällen kom han hem med blommor och glass. Amor.


I lördags var vi på ”Argentina abraza a Chile”-konsert med Daniel. Stor utomhuskonsert med runt 100 000 personer där inträdet var ett livsmedel till hårt drabbade folk i Chile. Så vi tog med oss juice, kakor och kex som direkt lastades in i lastbilar som stod vid ingången. Pengar skulle aldrig gått att skicka, försvinner på vägen, så det här var en superidé.
Solen sken, kall öl i handen, grymma argentinska band….! Kändes som att vara i Stockholm under sommaren, eller någon festival… Underbart.


Fyra månader. Sen är det Adiós! till Buenos Aires och Sydamerika och Heeej! till Estocolmo och svensk sommar. Tiden går så snabbt och visst kommer man sakna det här mucho mucho, det känner jag redan nu. Men åhh va härligt det kommer bli att träffa er alla; familjen, släkten, kompisar, Ozzy (katten)… Och svensk sommar är ju inte att leka med. Ahh.
18 juli går flyget, 20:e landar vi på Arlanda.

Stor kram!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Här kan jag berätta att: Flaggorna är uppsatta, i hemmen, på bussarna, likaså i taxibilarna. Affischer och flyers i blått och vitt så långt ögat kan nå. T-tröjorna är på, ...likaså på hundarna. Hundarna går även numera med koppel i blått/vitt. N...

Pjuh. Äntligen är mitterminsproven över. Inte för att det direkt har varit någon stress eller svårt, men cellbiologin tog musten ur mig på slutet. Och tentan gick mer eller mindre åt skogen, men sen visade det sig att jag hade klarat den ändå =) Känd...

Senaste tiden har varit ganska lugn och hälsosam. Vi har köpt tre månaders gymkort på gymmet två kvarter bort. Vi kör spinning och jag kör mina aerobics/pilates/styrka-pass. Kommit in i ett riktigt skönt träningsflow, och har tom varit och shoppat lo...

Hemkomsten till BA har bjudit på lite smått och gott och en ny terminsstart: Vi har besökt vårt kära Bomba del Tiempo med alla trumslagare, bohemmänniskor och öl. Bakat ca 100 st kanelbullar. Med gasugn, bakpulver och utan kavel blev ...

Adiós Buenos Aires… Avskedsmiddag med Jacob o Petra med hemmarullade köttbullar, kokt potatis, brunsås och Felix Rårörda lingon. Bästa på länge. Vad vi njöt. Sen 24-timmars bussresa norrut, mot Salta.   Salta Supermysig stad, med fint tor...

Ovido - Quiz & Flashcards