Alla inlägg den 10 augusti 2009

Lyxlivet och njutning fortsätter. Precis kommit hem från en promenad i solnedgången rung lilla sjön i parken nära oss. Olof står och lagar köttfärssås, värmen är påväg (närmar sig 20 grader) och sista tiden har varit i kulturens namn.


Ytterligare kvarter, sk. barrios, har utforskats. Jag och Olof tog en promenad i Micro Centro, studerade fina monument, skulpturer och maffiga byggnader (konstintresset ökar för varje dag...) och gick tillbaka längsmed Avenida 9 de Julio, Buenos Aires största gata, tolvfilig och med en stor obelisk i mitten och solnedgången i bakgrunden, vackert. Vi studerade även polisens mundering i Argentina då vi hamnade mitt i förberedelserna för att stor politisk manifestation, och herre j*a! Vattenkanoner, motorcyklar med hagelgevär på sidorna, skottsäkra västar över hela kropparna, benskydd för att kunna sparkas, batonger, pistoler, stora vagnar.


Vi har varit på jazzmusikal, El Carneval, och supit in farliga gubbar i maffian med sina sensuella argentinska kvinnor. Proffsig dans, kanonsång och riktigt tuffa kulisser och ljussättningar! Igår var vi på Beatles Tribute-konsert med Nube 9 som spelade alla låtar från Let It Be och Abbey Road (40-årsjubileum i år) som slutade med utgång till sex imorse.


Vi har haft en empenada-sangria-kväll hos Luke. Vi gjorde hemmagjorda empenadas (degknyten med skinka och ost som friteras) och gjort sangria a la argentina, usa och suecia. Mums!

Jag hamnade på Exposición Rural, någon slags mässa ang djuren och livet på landet, en dag när alla andra var upptagna med annat. Hängde med en judisk familj, varpå pappan var rabin och alla (nio) barnen var rödhåriga och hade sin mössa på sig. Tillsammans såg vi häst- och hundshower med La Policía Federal, en annorlunda och skoj upplevelse! 

Har också träffat Daniel några gånger, en argentinare som jag hängde med här för två år sedan. Riktigt kul! Han är guldvärd och ska ta med oss på Argentina mot Brasilien i Rosario (4 h från BA) 5:e september. Håll i hatten, kommer bli galet!


Skolan har dragit igång och alla är väldigt hjälpsamma. I vissa kurser förstår man allt, i vissa sitter man som ett stort frågetecken. Vi har dock haft lite strul med att hitta rätt kurser och om passar i ens schema men det ska förhoppningsvis lösa sig i veckan (återigen, tillbaka till 80-talet när det gäller organisation och koll). Man lär sig iaf jättemycket spanska hela tiden så det är kul!


Viktor och Olof har startat ett band, de kallar sig själva Los Puppy Boys. I november ska vi få se dem live då de planerar att ha en spelning i vår lägenhet. Jag ska tydligen vara dörrvakt, och ta bra betalt =)


Cositas Argentinas (smått och gott)

  •  Argentinarnas favorithudjur är hundar. De är överallt, likaså bajset. På dagarna ser man hundvakter som går promenader med 10-15 hundar samtidigt. Söta och Olof har fallit pladask och vill skaffa hund.
  • Mate dricks av alla, med alla, överallt. Läraren under lektionen, expediten i affären, promenerande, på kontoret, picknickfolket vid sjön. Liknande te, fast starkare tror jag, som dricks ur små kåpor med metallsugrör.
  • Mañana, mañana. Sakta men säkert börjar man komma in i mañanatänkandet. Tider behövs inte passas exakt, läraren kommer sent, föreställningar börjar sent, kompisar kommer sent, vi kommer sent. Ganska avslappnat och mindre stressigt.
  • Puss, puss, puss! Inga handskakningar här inte, en puss på kinden är hälsningen med alla, ovant till en början men nu ganska mysigt =)


Hoppas ni alla har det bra, skriv gärna och berätta!

Un abrazo grande a todos, hasta luego! 

 






Ovido - Quiz & Flashcards